Gratis verzendkosten vanaf €35,- | Verzending binnen 1 - 3 werkdagen | Dagelijks nieuwe artikelen!

Stainless Steel Kettinkje met Rocailles kralen en bedel

In dit artikel laat ik jullie zien hoe je een stainless steel (RVS) kettinkje kan maken in combinatie met rocailles kralen. De producten die ik heb gebruikt vind je allemaal in onze shop! Zie hieronder wat je nodig hebt. 

Stainless Steel ketting maken

Wat heb je nodig?

 

Stap 1

 • Ik pak het stainless steel (rvs) kettinkje erbij, ik heb hier gekozen voor een bolletjes ketting. Deze knip ik nog niet af op maat, ik weet namelijk nog
  Stainless Steel ketting maken
  niet hoelang het stukje met de kralen wordt.
 • Vervolgens maak ik een uiteinde van het metaaldraad vast aan het kettinkje. Dit doe ik met twee knijpkralen.
 • Ik rijg het metaaldraad eerst door de twee knijpkralen, dan het kettinkje en dan weer terug in de twee knijpkralen. Ik zorg dat ik een stuk metaaldraad overhoud om zo te verbergen onder de rocailles kralen.

 

Stap 2

 • Ik rijg mijn rocailles kralen aan het metaaldraad. Ik koos voor deze paarse en gouden kleur. Daarnaast koos ik voor het patroontje: 5 paarse kralen, 3 gouden kralen. Jij kan uiteraard ook iets totaal anders kiezen!

Stainless Steel ketting maken

Stap 3

 • Als ik klaar ben met rijgen meet ik mijn kettinkje (inclusief kralen) af. Ik wil dat hij ongeveer 40 cm wordt. Je kan dit van te voren bij jezelf opmeten maar 40 cm is de gemiddelde lengte van een kettinkje in de winkel.
  Stainless Steel ketting maken
 • Vervolgens knip ik het stainless steel kettinkje af met mijn kniptang. De totale lengte is nu 40 cm. Nu maak ik ook het andere uiteinde vast aan het metaaldraad.
 • Opnieuw rijg ik eerst twee knijpkralen op het draad, dan het kettinkje en vervolgens steek ik het metaaldraad terug in de knijpkralen en een aantal rocailles kralen. Het overgebleven uiteinde knip ik af.

 

 

Stap 4

 • Stainless Steel ketting maken
  Het kettinkje zit nu aan allebei de kanten van het metaal draad vast. Je houdt een ronde ketting over. Ik kies ervoor om de kralen aan de zijkant te laten hangen en in het midden een rvs bedeltje te hangen. Je kan er ook voor kiezen om de kralen in het midden te laten hangen.
 • Het bedeltje hang ik op 20 cm zodat het in het midden hangt. 
 • Vervolgens knip ik het kettinkje af op de helft, waar het slotje en verlengkettinkje moeten komen.

 

Stap 5

 • Als laatste maak ik met jump ringen mijn slotje vast. Ik kies hier voor een luxe rvs (stainless steel) slotje met paarse kleur. 
 • Aan het andere uiteinden maak ik mijn verlengkettinkje van 4 cm vast. 

Stainless Steel ketting maken

Klaar!!

Stainless Steel ketting maken

Laat een reactie achter